Tuesday, November 20, 2012

Sandy in de Caraïben


inleiding
Sandy is een orkaan die ontstond in het westen van de caraibische zee als tropische golf. Meteorologen denken dat de orkaan kan uitgroeien tot de “storm van de eeuw”. Dankzij de doortocht van Sandy vonden veel overstromingen plaats waardoor er veel schade werd aangericht. Er stierven vele mensen net zoals dat dit gebeurde in de caraïben. In de caraiben stierven er veel door de overstroming die de orkaan veroorzaakte en door aardverschuivingen.  

artikel:

Dodentol na doortocht Sandy op Caraïben blijft stijge

28/10 BUITENLAND Na de doortocht van orkaan Sandy in de Caraïben blijft de dodentol stijgen. Alleen al in Haïti stierven volgens de jongste berichten 44 mensen, bericht het agentschap Haiti Press Network zaterdag.
De meesten kwamen bij aardverschuivingen en overstromingen om het leven. Haïti werd zelf niet rechtstreeks getroffen. Twaalf mensen zijn zaterdag nog vermist. In totaal stierven daarmee in Cuba, Jamaïca en Haïti 60 mensen.
Sandy trok donderdagnacht over het oosten van Cuba. Daar kwamen elf mensen om het leven en stortten duizenden huizen in. Ondertussen bedreigt de storm de oostkust van de VS.


"Storm van de eeuw"

De Amerikaanse president Barack Obama heeft, Net als zijn tegenstrever Mitt Romney, wegens de op de oostkust van de VS afstevenende orkaan alvast twee campagneoptredens afgezegd. Obama verzaakt aan afspraken in Prince William County, in de staat Virginia, en in Colorado Springs, in de staat Colorado, zo maakte zijn campagneteam zaterdagavond (plaatselijke tijd) bekend.
Obama wordt continu op de hoogte gehouden over de orkaan die volgens meteorologen zou kunnen uitgroeien tot de "storm van de eeuw".


Voor de inwoners van de hoofdstad Washington en meerdere staten zoals New York en Maryland hebben de autoriteiten al de noodtoestand uitgeroepen.
Belga
Foto's Reuters

http://www.hbvl.be/nieuws/buitenland/aid1269451/dodentol-na-doortocht-sandy-op-caraiben-blijft-stijgen.aspx



1 comment:

  1. Dag Naomi

    Dit onderdeel hoort niet tot de leerstof van het 6de jaar. Laat dit artikel maar staan, maar weet dat je een nieuw artikel zal moeten posten: over platentektoniek en gevolgen of mondiale milieuproblemen.

    Met vriendelijke groeten

    F. Cleenders

    ReplyDelete