Sunday, November 25, 2012

Dodelijke slachtoffers na aardbeving in noorden van Myanmar

Inleiding

Omstreeks 7.42 uur ( 2.12 uur Belgische tijd) is er een aardbeving gebeurt in Myanmar. Het epicentrum lag 117 kilometer ten noorden van Mandalay. De aardbeving had een kracht van 6,6 op de schaal van richter. Daarna volgde er nog 2 naschokken van 5,0 op de schaal van Richter deze naschokken waren te voelen tot in Bangkok de Thaise hoofdstad. Deze aardbeving heeft tot nu toe 2 doden geëist

11 november 2012

Een aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter heeft zondagochtend het noorden van Myanmar opgeschrikt. Dat meldt het Amerikaanse Geofysisch Instituut USGS. Voorlopig zijn er twee doden geteld. Verschillende religieuze bouwwerken raakten beschadigd.

Het epicentrum van de aardbeving bevond zich 117 kilometer ten noorden van Mandalay, de op een na grootste stad van het land. De haard bevond zich op een diepte van 10 kilometer, aldus het USGS.
De eerste schok deed zich voor om 7.42 uur (2.12 uur Belgische tijd), daarna volgden nog twee naschokken met een kracht van 5.0 op de schaal van Richter.De aardbeving was te voelen tot in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Uit officiële bron werd vernomen dat er al zeker twee mensen stierven als gevolg van de aardbeving. Dat gebeurde toen een brug in aanbouw over de rivier Irrawaddy ten oosten van Shwebo instortte. Daarbij vielen volgens de lokale overheid ook zestien gewonden. Alle slachtoffers werkten aan de brug, die voor ongeveer tachtig procent af was.

Op verschillende plaatsen zouden kloosters en pagodes ingestort en beelden beschadigd zijn. Schade aan de eeuwenoude boeddhistische tempels komt bij aardbevingen in Myanmar vaker voor, maar wordt door bijgelovigen als een slecht voorteken gezien. In het mijngebied Mogok kwam het tot aardverschuivingen.



No comments:

Post a Comment