Sunday, November 17, 2013

Tyfoon Fitow eist al 2 doden aan oostkust China

Tyfoon Fitow eist al twee doden aan oostkust China

Bewerkt door: redactie
7/10/13 - 05u48  Bron: Belga
© belga.
Tyfoon Fitow is vandaag in China aan land gegaan en heeft al minstens twee doden gemaakt aan de oostkust. Fitow zorgt er voor windsnelheden van meer dan 200 km/u, meldt het agentschap Xinhua. Honderdduizenden mensen werden uit voorzorg in veiligheid gebracht.

De dodelijke slachtoffers vielen in de havenstad Wenzhou. Meer dan 1.200 huizen zijn er volgens de nationale radiozender vernield.
http://www.hln.be/hln/nl/15178/Orkaan-Sandy/article/detail/1718075/2013/10/07/Tyfoon-Fitow-eist-al-twee-doden-aan-oostkust-China.dhtml




Samenvatting:
Er is een Tyfoon in China geweest. De tyfoon heet Fitow. Deze tyfoon heeft al voor doden gezorgd en er zijn veel huizen verwoest. De tyfoon zorgt voor windsnelheden van meer dan 200 km/u. Dit past bij het vak aardrijkskunde, omdat een tyfoon een soort orkaan is. Deze hoge windsnelheden verwoesten het hele gebied.

Dit heeft veel impact op de lokale bevolking. De tyfoon verwoest de woningen van de bevolking en er vallen doden. De tyfoon kan voorspeld worden, want er zijn al honderdduizenden mensen in veiligheid gebracht.


No comments:

Post a Comment