Wednesday, November 13, 2013

Minstens 24 doden na doortocht tropische storm in Japan

Het kleine Japanse eiland Oshima werd woensdag getroffen door de tyfoon Wipha. Vandaag zijn al 24 doden geteld, waarvan 22 op het vulkanische eilandje alleen. Van 26 anderen is er nog geen nieuws.
Twee dagen na de dodelijke doortocht van de tropische storm hopen reddingswerkers nog overlevenden te vinden op het eilandje Oshima, een 120-tal kilometer ten zuiden van Tokio. De vermisten zouden bedolven zijn onder het puin van een aardverschuiving. 

Reddingswerkers zijn samen met het leger, de politie en de brandweer koortsachtig op zoek naar overlevenden tussen het puin, de modder en restanten van ingestorte huizen.

Na Oshima te hebben getroffen, boog de tropische storm af naar het oosten en kwam uiteindelijk niet meer aan land. Tokio bleef zo gespaard, al kende de Japanse hoofdstad wel hevige regenbuien en felle rukwinden.

Nieuwe tyfoon op komst
Op Oshima vreest men ondertussen de komst van een nieuwe tyfoon die zich aan het vormen is ten zuiden van Japan. Deze storm zou nieuwe schade kunnen veroorzaken en het werk van de reddingsdiensten aanzienlijk bemoeilijken.

De gouverneur van Tokio, Naoki Inose, kwam gisteren naar Oshima om de reddingswerkers een hart onder de riem te steken. Volgens het Japanse televisiestation NHK zal premier Shinzo Abe zondag de plaats van de ramp bezoeken.




Het Japanse eiland Oshima werd Woensdag 16 oktober getroffen door een Tyfoon, Wipha. Enkele dagen na de tyfoon werden al 24 doden geteld, terwijl nog steeds 26 mensen vermist waren. De reddingswerkers verwachten dat de meeste vermisten nog bedolven zijn onder het puin van de aardverschuiving. De Japanse hoofdstad bleef gelukkig gespaard, hier heeft het alleen heel hard geregend en gewaaid. Reddingswerkers blijven verder zoeken naar overlevenden onder het puin.
De bevolking is geschokt door het hele gebeuren. Ze willen dat de reddingswerkers zo snel mogelijk alle slachtoffers terugvinden. Een tyfoon kan zeker niet worden vermeden omdat niemand hier controle over heeft. Er wordt nog een tweede tyfoon ten zuiden van Japan verwacht wat het werk van de reddingswerkers een heel stuk vermoeilijkt.

No comments:

Post a Comment