Monday, November 11, 2013

Al meer dan 500 doden na aardbeving in Pakistan


al 500 doden na aardbeving in pakistan





27/09 BUITENLAND Inmiddels zijn al meer dan 500 lijken geborgen, en het aantal doden na de aardbeving in Pakistan wordt steeds groter. De situatie in het rampgebied blijft hachelijk. De aardbeving van dinsdag had een magnitude van 7,7.
Bij de reddingswerken na de zware aardbeving in het zuidwesten van Pakistan zijn tot nog toe 515 lijken geborgen. De regering spant zich in om de overlevenden in het moeilijk toegankelijke gebied in de provincie Baloechistan te bevoorraden, zei een regeringsfunctionaris vrijdag. Ondertussen hebben drie dagen na de aardschok vele slachtoffers nog geen hulpgoederen ontvangen.

Hulpverlening stokt

"We hebben geen voedsel en leven al drie dagen onder de blote hemel", zei een aardbevingsslachtoffer vrijdag op tv-zender Geo. De regering verklaarde dat veiligheidsproblemen en logistieke moeilijkheden het werk van de hulpverleners belemmeren.
Aanvallen van militante separatisten maken de reddingswerken in het rampgebied gevaarlijk. Een helikopter met de voorzitter van de rampenbestrijdingsdienst (NDMA) werd donderdag onderweg naar het getroffen gebied met raketten bestookt.

Reddingsteam aangevallen

Uit militaire kringen werd donderdag vernomen dat 20 kilometer ten noorden van de zwaarst getroffen plaats Awaran een reddingsteam van het leger werd aangevallen. Niemand werd gedood. Een zegsman van het Bevrijdingsfront van Baloechistan, Gohram Baloch, had eerder met aanvallen gedreigd op regeringsvertegenwoordigers.
Ondanks grote gasvoorraden is Baloechistan de armste provincie van Pakistan. De mensen in de provincie voelen zich door de centrale regering in de steek gelaten en gediscrimineerd. Militante separatisten strijden al jaren voor de afscheuring of ten minste voor meer autonomie. In de provincie zijn ook radicaalislamitische taliban actief.




















Op 25 september heeft er een aardbeving plaats gevonden in Pakistan. Deze aardbeving had een magnitude van 7,7.
Dit artikel valt volgens mij binnen aardrijkskunde omdat een aardbeving een aarderijks kundige gebeurtenis is. Die ontstaat door platen in onze ondergrond.

Door deze aardbeving zijn er al meer dan 500 doden opgeborgen. Maar er zijn nog vele mensen in de provincie Baloechistan die geen huis en geen eten hebben. Toen het reddingsteam van het leger het moeilijk bereikbare gebied wilden gaan bevoorraden werden ze aan bevallen. Waardoor de provincie Baloechistan nog steeds niet bevoorraad is door de logistieke moeilijkheden en veiligheidsproblemen.

No comments:

Post a Comment