Saturday, November 16, 2013

Hevige storm raast over noordoosten van Somalië

Hevige storm raast over noordoosten van Somalië

In Puntland, een de facto autonoom gebied in het noordoosten van Somalië, zijn naar schatting ruim 300 doden gevallen door een hevige storm. Dat bevestigen de lokale autoriteiten.
"We verkeren in een noodtoestand met stortregens, hevige winden en overstromingen", zegt de regering van de semi-autonome regio, waar verschillende groepen piraten zich schuilhouden.
"Zware regens, felle wind en overstromingen hebben geleid tot een ware catastrofe", zeggen de lokale autoriteiten. "Er zijn naar schatting 300 doden en honderden vermisten", luidt het in een persmededeling. "Veel vissers zijn vermist en wellicht dood. De storm heeft hele dorpen vernield."
De regering van Puntland doet een beroep op internationale hulp. De Verenigde Naties proberen de voedselbehoeften in te schatten samen met de lokale autoriteiten.




Door een hevige storm in het noordoosten van Somalië zijn er naar schatting 300 doden en nog meer dan 100 vermisten.Door de zware regens, felle wind en overstromingen is het een grootte catastrofe geworden.Dit past onder het thema natuurrampen. Hier kon de mens niets aan doen.

Deze overstroming heeft een grootte impact op de bevolking want door de storm zijn er veel doden gevallen en zijn veel mensen vermist. De overstroming heeft ook veel dorpen totaal vernieuwd.Het kon niet vermeden worden aangezien het een natuurramp was en dus niet de fout was van de mens.




No comments:

Post a Comment