Sunday, November 3, 2013

Aardbeving in Pakistan

Al 348 doden na zware aardbeving in Pakistan
Bewerkt door: redactie − 26/09/13, 08u19  − Bron: Belga

© reuters.
Na de zware aardbeving in het zuidwesten van Pakistan zijn nu al 348 dodelijke slachtoffers geteld. Er zijn ook 513 gewonden. Dat blijkt uit een nieuwe, voorlopige balans van de autoriteiten.
De aardbeving trof Beloetsjistan, de armste provincie van Pakistan, die 44 procent van het Pakistaans grondgebied omvat, maar waar slechts 5 procent van de bevolking woont. Gisterenavond werd nog gesproken van 328 dodelijke slachtoffers.

In de getroffen zones van Beloetsjistan kondigden de Pakistaanse autoriteiten de noodtoestand af. Het Pakistaanse leger is ingeschakeld. Een honderdtal artsen en verplegers zijn naar de provincie getrokken, waar de hulpverlevers nog steeds overlevenden in het puin zoeken.

Sabotage
Na de dodelijke aardbeving in Pakistan belemmeren militante separatisten de reddingswerken in het moeilijk toegankelijke rampgebied. Een helikopter met de voorzitter van de nationale rampenbestrijdingsdienst (NDMA) werd vandaag op weg naar de getroffen regio met raketten bestookt, aldus de woordvoerder van de paramilitaire grenstroepen in de zuidwestelijke provincie Baloechistan, Khan Wasseh. De beide pojectielen misten de helikopter, niemand raakte gewond.

Minister van Binnenlandse Zaken Chaudhry Nisar Ali Khan zei dat de hulpleveringen met levensmiddelen en geneesmiddelen daardoor vertragingen oplopen. De reddingsdiensten - onder hen meer dan 1.200 soldaten - beperken hun bewegingen na de beschieting van de helikopter. Aan boord bevond zich naast de NDMA-voorzitter, generaal-majoor Saeed Aleem, ook de militaire bevelhebber van Baloechistan. Ze waren op weg naar Awaran, een bolwerk van separatistische rebellen.



Inhoud
1.      
In het Zuidwesten van Pakistan heeft een zware aardbeving plaatsgevonden.
De aardbeving trof de armste provincie van Pakistan, Beloetsjistan. Hier woont maar 5 procent van de bevolking. Er zijn nu al 348 dodelijke slachtoffers geteld en 513 gewonden. Het pakistaanse leger en zo een honderdtal artsen en en verplegers zijn naar de provincie getrokken. Ze zijn nog steeds opzoek naar overlevenden in het puin.




Situering





 Land: Pakistan
Zwarte pijl: Beloetsjitan,  is gelegen op het zuidoostelijke gedeelte van Het hoogdland van Iran.



Sociale impact op de bevolking

Deze aardbeving heeft een duidelijke impact op de bevolking omdat zij net getroffen zijn. Er was een grote chaos waarbij er doden zijn gevallen. Mensen verliezen hun familie of vrienden. 
De huizen van de mensen zijn verwoest, dit wil zeggen dat ze geen onderdak meer hebben. Ook de straten liggen onder het puin. Alles is grotendeels van hun dorp verwoest. Aardbevingen kunnen we zelf niet tegenhouden. De enige oplossing is elkaar op de beste manier behelpen.









No comments:

Post a Comment