Sunday, September 30, 2012

Meer dan 200.000 mensen op de vlucht voor overstromingen in India


Meer dan 200.000 mensen op de vlucht voor overstromingen in India

25-09-2012 BUITENLAND  


Door de zware regen van de afgelopen week in India zijn mensen op de vlucht voor de overstromingen. De overstromingen vinden voornamelijk plaats in de deelstaat Assam. Volgens weerkundingen zou de regen nog niet ophouden en kunnen ze nog meer regen verwachten de komende dagen. In het begin van de moesson zijn al ongeveer 700 mensen omgekomen wat minder is als het aantal van vorig jaar. 

meer dan 200 000 mensen op de vlucht voor overstromingen in india
Wegens overstromingen na zware moessonregens zijn in de noordoostelijke Indiase deelstaat Assam meer dan 200.000 mensen gevlucht naar noodkampen. In totaal zijn 1,5 miljoen mensen getroffen door de overstromingen, aldus Vinod Kumar Pipersenia, voorzitter van de lokale natuurrampenautoriteiten. In de staat lijden 2.000 dorpen onder het hoogwater.


Sinds het begin van de hevige regenval vorige week zijn minstens elf mensen om het leven gekomen. Weerkundigen voorspellen nog meer regen en onweer voor de komende dagen.
Pipersenia zei dat hulpverleners via de lucht levensmiddelen naar de plaatsen, die door de watermassa van de buitenwereld afgesneden zijn, trachten te brengen. In juli kreeg de staat al te kampen met de zwaarste overstromingen sinds 14 jaar. Toen kwamen meer dan honderd mensen om het leven.

700 doden

In India zijn sinds het begin van de moesson begin juni ongeveer 700 mensen omgekomen door overstromingen, aldus cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat is minder dan gewoonlijk tijdens de regenperiode. Vorig jaar ging het eind september om meer dan 900 slachtoffers.
Foto Reuters

No comments:

Post a Comment