Wednesday, September 19, 2012

Doden bij aardbeving in Noord-Italië




Op dinsdag 29 mei 2012 werd Noord-Italië opgeschud door een zware aardbeving met een kracht van 5,1 tot en met 5,3 op de schaal van Richter. De aardbeving was volgens de Italiaanse media in hele Noord-Italië te voelen. Op verscheidene plaatsen zijn er ook gebouwen ingestort en in Pisa werden kantoren en scholen ontruimd. De aardbeving heeft niet alleen materiële schade aangericht maar ook een paar slachtoffers geëist en gewonden.

AMSTERDAM - Bij de aardbeving die het noorden van Italië dinsdagmorgen trof, zijn zeker vijftien doden gevallen. 

ANP
Dat melden autoriteiten volgens Italiaanse media.
Eerder maakte de Italiaanse minister-president Mario Monti bekend dat er negen doden waren gevallen. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.
De aardbeving had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Hetzelfde gebied werd op 20 mei ook getroffen door een aardbeving die zeker zes mensen het leven kostte.

Naschokken

Het epicentrum  van de aardbeving op dinsdag lag 40 km ten noorden van Bologna en 60 km ten oosten van Parma. De aardbeving ontstond op een diepte van 9,6 km.
Inmiddels zijn er twee naschokken geweest op de grens van de provincies Modena en Mantua. De schokken rond 1 uur Nederlandse tijd hadden een kracht van 5,3  en 5,1 op de schaal van Richter. 

Evacuatie

De aardbeving van dinsdagochtend zou bijna in heel Noord-Italië gevoeld zijn. Volgens Italiaanse media zouden er op sommige plekken gebouwen ingestort zijn. 
In Pisa zijn kantoren als voorzorgsmaatregel geëvacueerd. Ook zijn veel scholen ontruimd.

Interland

De vriendschappelijke voetbalinterland tussen Italië en Luxemburg, die dinsdag zou plaatsvinden in Parma, gaat niet door in verband met de aardbeving. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond bekendgemaakt.
Ferrari heeft zijn Formule-1-fabriek in Maranello stilgelegd wegens de aardbeving. Er was geen schade, maar de fabrieksmedewerkers mochten naar huis om hun familie bij te staan.



No comments:

Post a Comment