Friday, September 14, 2012

De aarde beeft in Nederland


Dit volgende gaat over een aardebeving in Nederland. Je zou zeggen dat er niet vaak aardbevingen zijn in Nederland, maar toch is er wel vaker een aardbeving aanwezig in Groningen.

In de Nederlandse provincie Groningen is donderdagavond een aardbeving geweest. De aarde trilde in het noordoosten van de provincie. Het epicentrum van de beving lag bij Loppersum, circa tien kilometer ten westen van Delfzijl, en inwoners van de stad Groningen melden dat zij de aardbeving hebben gevoeld. De provincie Groningen ligt in het uiterste noorden van Nederland.
Ook woensdag had de aarde al gebeefd in die regio, maar de beving van donderdag was sterker, zegt een woordvoerder van het Nederlands meteorologisch instituut KNMI.
Het European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) meldde aanvankelijk dat de schok een kracht had van 4,1 op de schaal van Richter, maar zwakte dat later af naar 3,7. Volgens het KNMI had de beving een kracht van 3,4 op de schaal van Richter.
Volgens de regionale omroep is op sommige plaatsen schade gemeld en gingen veel mensen de straat op. De hulpdiensten hoefden niet uit te rukken, aldus NOS.


Sinds 1986 doen zich in Noord-Nederland geregeld aardbevingen voor die veroorzaakt worden door gaswinning. Het gaat om 30 tot 40 bevingen per jaar. De zwaarste schok tot nu toe in Groningen had een kracht van 3,5 op de schaal van Richter en vond plaats in augustus 2006 in Westeremden.



http://www.hbvl.be/nieuws/buitenland/aid1225458/de-aarde-beeft-in-nederland.aspx

No comments:

Post a Comment