Saturday, March 8, 2014

Opnieuw aardbeving op Grieks eiland

03/02 Buitenland    

Voor de tweede keer in acht dagen heeft een aardbeving het Griekse eiland Kefalonia geteisterd. Volgen het geodynamisch instituut van Athene had de aardbeving een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Het Europees aardbevingscentrum heeft een kracht van 6,1 gemeten. De beving was voelbaar in het hele westen van Griekenland tot 300 kilometer ten oosten van Athene. De burgemeester van het eiland, Alexandros Parisis zegt dat er verschillende gewonden zijn en dat de haven aanzienlijke schade heeft opgelopen. Op 26 januari werd het eiland al eens opgeschrikt door een aardbeving. Die had een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Ook toen was er veel schade.

Bronnen: 

http://www.hbvl.be/nieuws/video/buitenland/extern-opnieuw-aardbeving-op-grieks-eiland.aspx http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aarde/article/detail/1787540/2014/02/04/Hulp-voor-door-aardbeving-getroffen-eiland-Kefalonia.dhtml

Ligging
 

Samenvatting

Het Griekse eiland Kefalonia is voor de 2e keer in 8 dagen slachtoffer van een aardbeving. De aardbeving had een kracht van 5.7 op de schaal van richter. Er was veel schade aan de haven van het eiland en er waren enkele gewonden. Ze krijgen steun van de Griekse regering, die sturen tenten en allerlei hulpmiddelen. Heel wat infrastructuur was verwoest.

Impact

Deze aardbevingen hebben een groot gevolg op de bewoners van het eiland. Vele mensen hun huizen zijn verwoest. Heel wat mensen zijn dakloos. Ook heeft het invloed op Griekland, die moeten hun steunen en helpen. Dit kan zorgen voor een crisis op het eiland.

No comments:

Post a Comment