Wednesday, March 5, 2014

Extreem zacht winterweer



Weercolumn: Extreem zachte winter
Hoewel de winter nog een paar dagen te gaan heeft, valt nu al te zeggen dat de gemiddelde temperatuur op 6,1 graden gaat uitkomen en dat is zeer bijzonder te noemen. Sinds 1706 is het slechts één winter gelukt om nog meer warmte te produceren, nl. die van 2007 (6,5). De winter van 1990 (6,0) is nu naar plaats 3 verwezen.
Meestal gaan zachte winters in Nederland gepaard met veel regen en weinig zonneschijn maar aan dat feit heeft dit seizoen geen gehoor willen geven, want de zon liet zich meer dan normaal zien en ook de regengod Pluvius hield zich redelijk gedeisd.
Het wintergetal van Hellmann staat nog steeds op nul en mocht dat zo blijven dan is dat een unicum. Misschien dat het beruchte zonnejaar 1540 (veel stadsbranden) ook geen Hellmannpunten heeft weten te scoren, maar dat valt niet met zekerheid te zeggen. Natuurlijk kan het de komende maartmaand nog best tot winterweer komen en zou die hatelijke nul kunnen worden verlaten, echter de verwachte luchtdrukverdeling voor de komende weken biedt wat dat betreft weinig hoop.
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/februari/26/weercolumn_extreem_zachte_winter









We hebben deze winter echt extreem zacht weer gehad. Ook hebben we geen last gehad van regen, en weinig zonneschijn. Er zou nog slecht winterweer kunnen komen maar dat valt niet met zekerheid te zeggen. De natuur is al in war, en de bomen en struiken zijn al groener dan normaal rond deze tijd.
Het zachte winterweer heeft geen invloed op de mens. De meeste mensen zullen blij zijn dat er geen strenge winter is geweest. De natuur is wel een beetje in de war. Zo zijn bomen al groener dan normaal. Ze kunnen het weer voorspellen voor over een week, maar verder valt niet met veel zekerheid te zeggen. In de maand maar kan er nog altijd winterweer komen.

No comments:

Post a Comment