Monday, March 10, 2014

Nieuwe tropische storm op Filipijnen kan hulpverlening bemoeilijken


Nieuwe tropische storm op Filipijnen kan hulpverlening bemoeilijken

12-11-2013 07:01 Een nieuwe tropische storm (Zoraida) zou de hulpverlening in de Filipijnen na de doortocht van tyfoon Haiyan kunnen bemoeilijken. Vier dagen na de verwoestende doortocht van Haiyan - op de Filipijnen zelf spreekt men van Yolanda in plaats van Haiyan - heeft tropische storm Zoraida de Filipijnse kusten bereikt.

De nieuwe storm is veel minder krachtig dan Haiyan, maar gaat wel gepaard met hevige regenval en kan een impact hebben op de hulpverlening. Zo zijn al verschillende bootvaarten vanuit Cebu, de draaischijf voor de hulp richting de getroffen provincie Leyte, geannuleerd.

Woensdag-donderdag

De storm heeft het zuiden van de Filipijnen bereikt en zou verder in noordwestelijke richting trekken. Als hij niet van koers verandert, zou de storm woensdag en donderdag over het zwaarst getroffen gebied trekken.


 

Situering:

 



 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inhoud:

Na de verwoestende tyfoon Haiyan. Zou een nieuwe tropische storm, Zoraida genaamd, de hulpverlening in de Filipijnen kunnen bemoeilijken. Vier dagen na de verwoestende doortocht van Haiyan heeft Zoraida de Filipijnse kusten bereikt. De nieuwe storm is veel minder krachtig dan Haiyan, maar gaat wel gepaard met hevige regenval en kan invloed hebben op de hulpverlening. Zo zijn al verschillende afvaarten van schepen met hulpgoederen geannuleerd vanuit Cebu, waar de meeste hulp voor de zwaar getroffen provincie Leyte vandaan moet komen.

 

Impact op de lokale bevolking:

 
Deze storm is veel minder krachtig dan Haiyan, maar kan wel invloed hebben op de hulpverlening. Er zijn al verschillende afvaarten van schepen met hulpgoederen geannuleerd vanuit Cebu, waar de meeste hulp voor de zwaar getroffen provincie Leyte vandaan moet komen. Dit is dus negatief voor de bevolking want hierdoor krijgen zij minder hulpgoederen. Ze hebben al een heftige storm moeten meemaken, waarbij veel mensen om het leven zijn gekomen en veel dingen door verwoest zijn. Dreigt er al weer een nieuwe te komen.. Waarschijnlijk zullen er niet zoveel doden vallen als bij de tyfoon Haiyan.

 

No comments:

Post a Comment