Monday, March 10, 2014

Doden door storm in Groot-Brittannië

Doden door storm in Groot-Brittannië

15/02 BUITENLAND
Het stormweer blijft grote delen van Groot-Brittanië teisteren. De voorbije uren vielen weer enkele slachtoffers. In het Kanaal kwam een 85-jarige man om het leven toen een hevige golf de ruit van zijn kajuit op een cruiseschip vernielde. In Londen overleed een vrouw toen een zijgevel van een huis instortte en op haar wagen terechtkwam. Daarbij raakten ook nog drie andere mensen gewond, van wie één ernstig. Het zuiden van Engeland trotseert nog steeds hevige regen en aanwakkerende wind. De overstromingen en het stormweer hebben tienduizenden huishoudens zonder elektriciteit gezet. De brandweer blijft aanrukken met duizenden zandzakken om huizen te beschermen in onder meer Gloucestershire, Somerset, Berkshire en Surrey. Zolang de wind niet in kracht afneemt, blijven tientallen treinritten geannuleerd. De Britse weersvoorspellers verwachten ook voor zaterdag nog hevige regenval en stormweer in grote delen van Zuid-Engeland, Zuid-Wales en Noord-Ierland en het noorden van Schotland.

Opdracht 1


Opdracht 2

Er is al een tijdje een stormweer aan de gang in Groot-Brittannië. Er zijn al een aantal slachtoffers gevallen waaronder de 85-jarige man die omkwam in het kanaal door een hevige golf. In het Zuiden van Engeland is er nog steeds een hevige regen en aanwakkerende wind. Er zijn veel huishoudens die zonder elektriciteit zitten door het stormweer. De brandweer blijft zandzakken aanleggen om op die manier huizen te beschermen, maar dit blijkt niet echt te helpen. Door de hevige wind zijn er ook veel treinritten afgelast.

Opdracht 3

Het stormweer heeft een grote impact op de lokale bevolking. Door het stormweer zijn er veel huizen beschadigd of ze zijn omver geblazen door de sterke kracht van de wind waardoor er ook mensen zijn die dakloos zijn. Veel huishoudens zitten zonder elektriciteit en dit zorgt voor proberen om zich te wassen of eten te koken. Er zijn ook al heel veel mensen omgekomen door dit stormweer.

No comments:

Post a Comment