Sunday, October 13, 2013

"Duizenden vluchten voor vulkaanuitbarsting in Indonesië"





Duizenden vluchten voor vulkaanuitbarsting in Indonesië

Na een vulkaanuitbarsting in Indonesië zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen. Vanmorgen (plaatselijke tijd) begon de vulkaan Mount Sinabung in de provincie Noord-Sumatra as en gesteente te spuwen, aldus de rampenbestrijdingsdienst.
Een dokter deelt maskers uit aan mensen die in de buurt van Sinabung wonen.
Circa 2.700 mensen die in de omgeving van de vulkaan wonen, moesten de regio verlaten. De autoriteiten kondigden de op een na hoogste waarschuwingsfase af.

In 2010 was de Sinabung voor de eerste keer in 400 jaar uitgebroken. Toen moesten rond de 12.000 mensen have en goed achterlaten.





1.
Ingezoomde kader,De uitbarsting was van de vulkaan sinabung.

2. De vulkaan sinabung is uitgebarste in indonesie.en de rampenbestrijdingsdienst ontruimd het gebied om slachtoffers te voorkomen.
Dit artikel past volgens mij in het vak aardrijkskunde in de categorie van natuurrampen.

3. de lokale bevolking moet hun huis achterlaten en zal worden opgevangen door hulpverleners. Ook worden er maskers uitgedeeld tegen de giftige gassen die vrijkomen door de uitbarsting.
De bewoners van het gebied rondom de vulkaan zullen moeten wachten tot de vulkaan terug inactief word en de lucht zuiver vooraleer ze terug naar hun woning kunnen gaan.

No comments:

Post a Comment