Thursday, October 24, 2013

Dodental door aardbeving op Filipijnen loopt op tot 144

Dodental door aardbeving op Filipijnen loopt op tot 144
Bewerkt door: redactie − 16/10/13, 07u52  − Bron:

© ap. Een ingestort gebouw in Bohol.


DM UPDATE Na de aardbeving op drie toeristische eilanden op de Filipijnen gisteren zijn minstens 144 dodelijke slachtoffers gevallen. Dat aantal kan echter nog oplopen, zeggen de autoriteiten. Er zijn nog 23 vermisten en hulpverleners proberen vandaag de meest afgelegen streken nog te bereiken.

De meeste slachtoffers (97) zijn inwoners van het eiland Bohol, waar het epicentrum lag van de aardbeving met magnitude 7,1. Op het naburige eiland Cebu vielen negen doden, op Sequijor kwam één iemand om het leven. 276 mensen raakten gewond. Er zouden geen buitenlandse toeristen om het leven zijn gekomen.

De dodentol zal waarschijnlijk nog oplopen. "We concentreren ons vandaag op de meest afgelegen regio's", zegt de woordvoerder van het nationaal agentschap voor natuurrampen. "De kans is groot dat daar nog mensen geblokkeerd zitten."

Gisterenmorgen werden de centraal gelegen Visayaseilanden zwaar getroffen door een aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter. Zo'n 300 mensen raakten daarbij gewond.



1)


















2) Er is een aardbeving gebeurd in de Filippijnen. Op  3 toeristische eilanden. Namelijk op Bohol, Cebu en Sequijor. Waarbij 144 slachtoffers zijn gevallen. Maar het dodenaantal kan nog toenemen. Er zijn geen buitenlandse toeristen bij betrokken. De aardbeving had een kracht van 7.1 op de schaal van richter. De aardbeving hoort bij het vak aardrijkskunde onder natuurrampen.

3)De aardbeving heeft heel wat veroorzaakt. Vele mensen zitten nu zonder een huis en het zal lang duren voor dat zij weer in een fatsoenlijk dorp zullen wonen. Er zal een geld te kort zijn voor op te bouwen wat zij eerst hadden. Niet alleen op het eiland Bohol hebben de mensen de aardbeving gevoeld maar ook op de andere eilanden.








http://www.demorgen.be/dm/nl/9757/Aardbevingen/article/detail/1723791/2013/10/16/Al-meer-dan-honderd-doden-door-aardbeving-op-Filipijnen.dhtml

No comments:

Post a Comment