Monday, September 19, 2011

De Standaard - Al zeker 48 doden in India, Nepal en Tibet na aardbeving

De Standaard - Al zeker 48 doden in India, Nepal en Tibet na aardbeving


Al zeker 48 doden in India, Nepal en Tibet na aardbeving
maandag 19 september 2011, 08u31 Bron: belga Auteur: rvs

Al 63 doden na aardbeving India
De aardbeving in het Indiase Sikkim van zondag kostte al aan minstens 48 mensen het leven. Dat meldt het nieuwsagentschap Xinhua maandag. Het leger en de hulpdiensten zoeken verder naar overlevenden.
In Sikkim kwamen volgens de lokale politie minstens 25 mensen om. Er werden ook al 50 gewonden geteld. Negen anderen stierven in aangrenzende Indiase deelstaten. In Nepal meldde de regering eerder weet te hebben van zeker zeven dodelijke slachtoffers, 70 Nepalezen werden gewond naar ziekenhuizen gevoerd. Ook in het zuiden van Tibet vielen nog zeven doden.

Volgens het Amerikaanse instituut USGS deed de beving zich zondagavond voor rond 18.10 uur plaatselijke tijd in de kleine deelstaat Sikkim, die wordt begrensd door Nepal, Tibet en Bhutan. Het epicentrum lag ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van Sikkim, Gangtok.

De aardbeving, die zondagavond plaatsvond, had een kracht van 6,9 op de schaal van Richter en werd in het hele noorden en oosten van India gevoeld, ook in de hoofdstad New Delhi. Er volgden volgens een woordvoerder van de seismologische dienst minstens twee naschokken van 6,1 en 5,3. De beving richtte modderstromen aan, verwoestte gebouwen en deed drommen bange mensen hun huizen ontvluchten.

No comments:

Post a Comment