Sunday, February 23, 2014

Duizenden mensen geëvacueerd door vulkaanuitbarsting in El Salvador

Duizenden mensen geëvacueerd door vulkaanuitbarsting in El Salvador











30/12/13 - 01u39  Bron: Belga
De Chaparrastique vulkaan. © afp.


In het oosten van de Centraal-Amerikaanse republiek El Salvador hebben duizenden mensen hun woning moeten verlaten omdat de vulkaan Chaparrastique gisterenmorgen is uitgebarsten. Dat melden internationale media.
Inwoners van de regio verklaarden aan BBC News dat ze rond 10.30 uur (lokale tijd) een krachtige explosie hoorden en dat de vulkaan van 2129 meter hoogte daarna as begon te spuwen. Iedereen die op minder dan drie kilometer van de vulkaan woont, wordt nu geëvacueerd. Volgens de civiele bescherming wonen er in het gebied, in de provincie San Miguel, ongeveer 5.000 mensen.
Er worden tijdelijk onderkomens opgezet om de vluchtelingen in op te vangen. Voorlopig zijn er nog geen berichten van slachtoffers.

Er bevinden zich meer dan twintig vulkanen op het grondgebied van het kleine Centraal-Amerikaanse land El Salvador. De Chaparrastique barstte in 1976 voor het laatst uit.





1.



2.      Er is een vulkaanuitbarsting gebeurd in het oosten van de Centraal-Amerikaanse republiek El Salvador. Duizenden mensen hebben hun woning moeten verlaten.  Omdat er een vulkaan uitbarstte namelijk de vulkaan Chaparrastique. De mensen hoorde een krachtige explosie en de vulkaan begon erna as te spuwen. De mensen werden onmiddellijk geëvacueerd. De vulkaan uitbarsting hoort bij aardrijkskunde onder het deel natuurrampen.

3.      De mensen moesten hun huis verlaten, ze werden geëvacueerd. Er wonen ongeveer 5.000 mensen in de provincie San Miguel.  Ze werden opgevangen in tijdelijke opzettingen.  Er was geen informatie over slachtoffers.





No comments:

Post a Comment